Press "Enter" to skip to content

Видове мъжки костюми и кога какъв да носите

Костюмът е облекло, което е задължителна част от гардероба на всеки мъж, който уважава себе си, независимо от възрастта и фигурата му. Въпреки това, модата се изменя с времето, идват нови трендове и оставят в миналото стари, но класически и интересни стилове, които все още имат своята тенденция през годините. Нека Ви запознаем с видовете мъжки костюми. Съществуват различни видове костюми, които трябва да бъдат избрани според повода или събитието на което мъжа ще присъства и предвид класическата визия, ние можем да Ви помогнем да изберете правилния за Вас костюм.

Ще Ви дадем примери:

За официална вечеря или първа среща с важен човек, можете да изберете костюм с фрак. Такъв тип костюм оставя трайни впечатления, защото вида му Ви прави стилни и класни, но също така и изискани. Препоръчваме Ви го за фирмено парти, но не и за делова среща. Костюмите обикновено се състоят от сако, панталон и риза, a вратовръзката и жилетката могат да бъдат като допълнителна опция. Тялото на мъжа е изключителен фактор, който определя едноредно или двуредно ще бъде закопчаването на сакото. Едноредното е по-често срещано, защото е подходящо за почти всички фигури. За по-слаби и високи мъже е предназначено двуредното закопчаване.

Типичния делови костюм е тъмен с ивици. Предпочитан е да се носи на работа, важна среща или вечеря. Но не Ви го препоръчваме бизнес срещи на открито и сватби.

Кадифеното сако е едно сред предпочитаните елемнти от видовете костюми, което перфектно се комбинира с тъмносини дънки. Препоръчваме Ви го за вечеря или събитие с приятели през уикенда или клуб.

Винтидж костюмът е традиционния костюм от три части – панталон, елек и сако, които са ушити от един и същи вълнен плат и хастар от полиестер. Обикновено се носи в ретро стил на бизнес-излети, приляга на младежи, предвид цветовете, които са по-наситени.

Модерните костюми имат интерени цветове, също така са леко вталени и стоят добре на мъже и младежи с добра фигура.
Предпочитани са от потребителите, които са главно младежи. Балните костюми също влизат в този тип модерни костюми. Избират се за по-важни поводи и събитя, но могат да се носят и за партита.

Карирани костюми. Всеки сам за себе си е индивидуален и същевременно универсален. Предпочитан е от завършилите ученици. Стоят добре и подчертават тяхната индивидуалност и стил. Този тип костюм носи усещане за уют и топлина, съчетавайки традиционно и модерно по елегантен, ненатрапчив начин.

Собтвениците на стройна фигура могат да си позволят палто от всякакъв стил: както облечени, така и свободни кройки.

При избора на костюм е добре да се знае, че ако сакото ви стои леко свободно и с отпуснати ръце успявате да хванете подгъва му, това със сигурност е вашият размер.

В допълнение, всеки костюм може да бъде носен в четири универсални стила:

Най-популярнуте са италианските. Американските костюми са по-младежки, забавни и прилягат на по-закръглени мъже. Британски костюми, които олицетворяват елегантност, класа и интелигентност. Ориенталския стил се обосновава на костюмите мандарин.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.