Press "Enter" to skip to content

Преди и сега – еднаквите дрехи

По- забавно е, когато се обличаме еднакво – и под еднакво, имаме предвид абсолютно еднакво! Поне така си го представяхме, разглеждайки празничните каталози на Сиърс от 80-те, където семейните дрехи за него и нея бяха, нека да си кажем направо – смущаващо еднакви.

Независимо дали бяха облечени в раирани пижами с нарисувани бонбони или в пуловери за двойки, верните купувачи на Сиърс, обичаха да са синхронизирани един с друг. Нека разгледаме някои от любимите ни семейни комбота. А дори може да съживим тенденцията на „близнаците“ отново!

Тогава

Тартановото семейство

Може би вашата фамилия не е била от онези, които в края на 1950 се е носела в този стил. В каталозите на Сиърс от 1959 г. са включени така наречените „suburban plaid“, или иначе казано- модата на каретата. Баща в палто и шапка от тартан, майка и дъщери в същия стил якета. Но въпросът е – изглежда ли добре, дали трябва все пак да се доверим на тренда?

О, малката сестричка и голямата сестра са облечени точно като мама! Сладко, нали? Това е 1975-та! Времето на рипсените гащеризони. А казват, че никое момиченце над 3 годинки не иска да изглежда точно като майка си. Ние не мислим така!

Хлъзгаво и сънливо

През 80-те всичко е лъскаво и ново, появяват се сатенените пижами, поддържащи блясъкът на материалистите от онова време. На ивици, леки и толкова- страхотно-копринени! Коледата на 1988 е той в сребрист халат и боксерки, и тя в абсолютно същия стил нощница. Липсват само сатенени чаршафи!

Заедно в кожени дрехи

Ако в наши дни носите животински кожи, се счита за неетично и жестоко. Но през 1991-ва кожените облекла са били на мода. Пременени сте в тандем с половинката си – това е истинската любов, облечена в палто от агнешка кожа или кожено сако. Хубавото на кожата е, че издържа във времето.

Сега

Има да се каже толкова много за модната еволюция. Отделно от еднаквите празнични пижами, Сиърс нямат в каталога си дрехи за „близнаци“. На страниците им намираме модели за малки и големи, с тенденция към индивидуалност. От модни рокли и аксесоари за партита до удобни плетени пуловери и деним за ежедневието- всеки може да открие нещо по свой вкус.

Но е толкова хубаво да се облечеш в еднакви тениски с най- добрата си приятелка или приятел. Или пък момиченце, накипрено с мини вариант на роклята на мама. Или защо не с еднакви дрешки за цялото семейство? Модата е каквото ни харесва на нас и както се чувстваме добре.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.